10 motive sa te apuci de spinning

10 motive sa te apuci de spinning

10 motive sa te apuci de spinning

 

Daca esti in cautarea unei activitati fizice, pe care sa o practici regulat la sala, care sa fie vesela, distractiva si mai ales mai putin plictisitoare decat exercitiile clasice din sala cu greutati, atunci ar trebui sa incerci spinningul. Simplificand foarte mult, spinningul este o activitate aerobica, practicata pe ritmul muzicii, pe o bicicleta speciala numita chiar bicicleta de spinning. 
 
Clasa de spinning se desfasoara sub indrumarea unui instructor, care conduce grupul intr-o calatorie virtuala, variind intensitatea si viteza de pedalare in functie de ritmul muzicii. Avantajele spinningului sunt numeroase, dar iata mai jos 10 motive destinate sa te convinga sa il incluzi in schema ta de clase de grup:  

1. Te ajuta sa slabesti! Este un antrenament care iti garanteaza un consum ridicat de calorii, circa 540 calorii pe ora.  
2. Te ajuta sa elimini toxinele. Vei transpira cu adevarat mult, ceea ce favorizeaza eliminarea toxinelor. Tine langa tine sticla cu apa, pentru ca e fundamental sa te hidratezi atat in timpul cat si dupa antrenament. 
3. Intareste inima!  Prin spinning, muschiul cardiac este puternic stimulat si cu antrenamente repetate inima se intareste, creste debitul cardiac iar vasele sanguine devin mai elastice, cu importante avantaje asupra intregului sistem cardio-circulator. 
4. Are un efect pozitiv asupra plamanilor! Creste ventilatia pulmonara si imbunatateste elasticitatea acestora. 
5. Imbunatateste metabolismul oaselor si articulatiilor deci, un beneficiu fundamental mai ales in cazul doamnelor, este intarzierea aparitiei osteoporozei.
6. Intareste muschii gambelor si fesierii, datorita unui antrenament tintit pe partea inferioara a corpului. 
7. Un important beneficiu pentru doamne este faptul ca spinningul ajuta la combaterea celulitei datorita efectului pozitiv asupra circulatiei. In forma sa speciala de hidrospinning (spinning in apa) efectul sau anticelulitic este mult potentat. 
8. Imbunatateste starea de spirit, deoarece creste productia de endorfine, hormoni care ajuta la combaterea starii de anxietate si depresie. 
9. Ajuta la eliminarea stresului. Un instructor bun implica atat de mult grupul in antrenament incat este depasita senzatia de oboseala fizica. Iti vei depasi limitele si vei scapa de tot stresul acumulat intr-o zi grea la munca. 
10. Te ajuta sa socializezi si sa fii mai putin timid. Comparandu-l cu mersul pe bicicleta in parc, aici poti sa socializezi si sa iti creezi un sentiment de apartenenta la grup. 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum