5 sfaturi pentru a infrunta mai usor caldura

5 sfaturi pentru a infrunta mai usor caldura

5 sfaturi pentru a infrunta mai usor caldura

Vara este gata sa isi intre in drepturi si chiar daca iubesti cerul albastru, soarele si zilele lungi de vara, asta nu inseamna ca acestea vor fi mai putin toride, mai putin obositoare si mai putin enervante. Este clar ca te vei simti toropita, hipertranspirata si sufocata de zapuseala. Mai ales daca nu ai aplicat cele 5 reguli de aparare impotriva caldurii pe care ti le vom prezenta mai jos:

1. Bea cat mai multa apa minerala naturala pentru a compensa pierderea de lichide.  Incearca sa o ai mereu la indemana, in cel mai practic ambalaj, cel de jumatate de litru. Daca esti plecata toata ziua, ia cu tine macar 3 sticle si nu te obosi sa o mentii foarte rece. Este mai bine sa o consumi la temperatura mediului, vei evita problemele intestinale si congestiile. 
2. Creste consumul de fructe si legume mai ales in stare cruda.  Spala-le cu multa grija si consuma-le ca gustare, sub forma de salate mixte, fierte la aburi sau salata de fructe. Apa si sarurule minerale ontinute de fructe si legume te vor ajuta sa combati starea de „sfarseala” tipica zilelor caniculare de vara.
3. Limiteaza in acelasi timp consumul de alimente bogate in grasimi, a alimentelor la punga si a prajelilor. Acestea supun stomacul si ficatul unui surplus de munca, consumand din energia organismului si avand ca rezultat o stare neplacuta de tristete si epuizare.
4. Rezerva-ti in fiecare dimineata placerea unui dus revigorant cu un gel de dus tonifiant pe baza de menta sau portocala. Dupa dus frectioneaza corpul cu o lotiune de tonifiere usor parfumata. Seara repeta procedura cu un produs relaxant. Aminteste-ti sa nu utilizezi niciodata apa rece. Odata dusul terminat vei avea o puternica senzatie de caldura.
5. Foloseste numai imbracaminte si lenjerie din fibre naturale, bumbac si matase in special, care au avantajul de a permite corpului sa elimine transpiratia si sa o absoarba. Astfel aceasta nu va ramane ca o pelicula pe piele, impiedicand-o sa respire si lasand-o prada diverselor agresiuni externe.
 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum