Ce este masajul Shiatzu?

Ce este masajul Shiatzu?

Ce este masajul Shiatzu?

Shiatzu, este vechea disciplina orientala, care tradusa inseamna „presiunea degetelor”, cu efecte de necontestat asupra organismului atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Este vechea arta de „a vindeca cu varful degetelor”.

Cu totii cunoastem puterea unei atingeri, a unei imbratisari, a unui masaj, actiuni care pot sa reduca starea de angoasa si disconfort sau durerea fizica.

Intre popoarele orientale, studiul medicinii a fost mereu bazat pe observatie si abia apoi pe practica, o metoda care a permis intelegerea modului in care drept efect al diverselor boli, unele puncte ale corpului omenesc sunt, la atingere, mai reci sau mai calde, mai tari sau mai moi, iar aceste puncte adesea pot fi puse in legatura unele cu altele.  De aici, convingerea ca in corpul omenesc energia vitala circula prin canale bine stabilite, asa numitele „meridiane”.

Dupa indelungi observatii s-a decis impartirea corpului uman in 12 meridiane pe care au fost identificate sute de puncte (asociate organelor si unor zone din corp precise). S-a constatat ca de fiecare data cand o parte a corpului sau un organ se imbolnavea, punctul corespondent semnala rapid problema, si doar actionand asupra acelui punct, energia corpului ar fi putut din nou sa circule libera, eliminand maladia.

S-a incercat stimularea acestor puncte cu ajutorul acelor infipte in piele (acupunctura) sau pur si simplu prin intermediul presiunii degetelor (shiatzu). Aceasta ultima metoda este mult mai raspandita, deoarece nu prezinta pericolul unor infectii sau hemoragii si poate fi practicata de fiecare, singur, asupra propriului corp. Acupunctura poate fi considerata mai degraba o tehnica de vindecare, atunci cand durerea se face simtita, in timp ce shiatzu poate fi utilizat si pur si simplu, pentru a mentine organismul intr-o stare buna de sanatate.

Shiatzu are beneficii imediate, rezultand ca unul din cele mai eficiente mijloace de a combate stresul. Manipularea intervine asupra sistemului nervos, mai ales asupra celui parasimpatic (care determina actiuni instinctive si necontrolate), inducand o stare de completa relaxare, cu beneficii care se resimt si la nivel fizic (deoarece unei tensiuni psihice intense ii corespunde mereu o problema la nivel fizic, e suficient sa te gandesti la rigiditatea musculara extrem de deranjanta care insoteste situatiile de stress maxim).


 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum