Celulita- Adevarat sau Fals

Celulita- Adevarat sau Fals

Celulita- Adevarat sau Fals

1 – Celulita „proaspata” e mai usor de eliminat. (Adevarat)
Cum?  Simplu, combinand o dieta specifica cu miscarea.


2 - Aerul poluat din marile orase creste riscul de celulita (Adevarat)

Poluarea si smogul favorizeaza actiunea nociva a radicalilor liberi, responsabili de oxidarea celulelor si vaselor sanguine, cauza principala a formarii celulitei. Nu uita cat de „usoara” te simti la mare, unde aerul este foarte bogat in iod care stimuleaza metabolismul.
 

3 – Fumatul favorizeaza retentia de apa (Adevarat)
Nicotina produce foarte multi radicali liberi care oxideaza membranele celulelor, si in cazul persoanelor predispuse cauzeaza vasoconstrictie, mix care influenteaza negativ circulatia sangvina si limfatica.
 

4 – Pilulele anticonceptionale favorizeaza aparitia celulitei (Adevarat)
Hormonii din pilule, chiar si in dozaje mici, cresc procesul de oxidare din celule, impiedicand corecta oxigenare si incetinind circulatia limfatica. De aici inestetica coaja de portocala.
 

5 -  Tocurile inalte si imbracamintea foarte stramta inrautatesc celulita  (Adevarat)
 Pantofii care au un toc mai inalt de 5 cm altereaza postura, provocand in timp o iritare a vaselor capilare ale gambelor care nu se mai oxigeneaza corect.
 

6 – Expunerea la soare este daunatoare in cazul unei celulite edematoase (Adevarat)

Radiatiile si caldura dilata vasele capilare si dauneaza tesuturilor. De aceea trebuie sa „ecranam” suprafata cu probleme cu o crema cu factor de protectie foarte mare, evitand insa sa o acoperim cu un prosop fara a o proteja. Ideal ar fi sa mentinem picioarele ude in permanenta si sa ne bronzam plimbandu-ne cu picioarele prin apa, pe malul marii.
 

7 – Baile sau dusurile prea fierbinti inrautatesc problema (Adevarat)
Caldura favorizeaza vasodilatarea capilarelor care creeaza dificultati in drenarea tesuturilor. De aceea temperatura apei nu ar trebui sa depaseasca 35-36 de grade. Vara, mai ales, incercati sa faceti cat mai multe dusuri reci.
 

8 – Sauna si baile turcesti ajuta la ameliorarea celulitei (Fals)
Sauna si baile turcesti ajuta la eliminarea toxinelor din organism dar favorizeaza vasodilatatia care poate accentua celulita.
 

9 – Scrub-ul ajuta. (Adevarat)
Exfolierea atenueaza efectul de „coaja de portocala” pentru ca indeparteaza stratul cutanat plin de impuritati si celule moarte, imbunatatind capacitatea de absorbtie a principiilor active anticelulitice.
 

10 – Odata intrerupt tratamentul, celulita se formeaza din nou (Adevarat)
Celulita depinde de multi factori constanti in timp: hormonali, circulatorii, nivelul de retinere a apei in organism. Tratementele estetice nu rezolva problema la „radacina” dar se obtin rezultate bune daca exista repetitie, de exemplu se face un ciclu de 10 sedinte in 4 saptamani, se face o pauza de 3 luni apoi se reia tratamentul. Toate acestea asociate unei diete echilibrate si unui regim de viata sanatos. Foarte important: acest tratament sa fie recomandat de catre un specialist in functie de tipul de celulita.
 

11 – Interventiile chirurgicale anticelulitice au multe contraindicatii (Adevarat si Fals)
Acestea  sunt in numar de 3: liposuctie (prin care se aspira grasimea in exces), liposculptura (in care grasimea se aspira si apoi se repozitioneaza in alte zone ale corpului) si lipowash (in care, la inceput se injecteaza un concentrat pe baza de solutie fiziologica si substante lipolitice, care topesc grasimea. Apoi se trece la liposuctie). Toate acestea sunt interventii chirurgicale la propriu, efectuate sub anestezie, perioada de recuperare si ingrijire postoperatorie, deci nu se poate afirma ca riscurile sunt 0. 
 

12 – Liposuctia rezolva problema o data pentru totdeauna (Fals)
Dupa o liposuctie bine facuta, tesutul poate sa optimizeze la maxim toate tratamentele estetice ulterioare. Dar celulita se poate forma in alta zona care nu a fost tratata, deoarece interventia indeparteaza tesutul adipos in exces dar nu are efect asupra degenerarii celulitice.

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum