Cinci pasi pentru a alege sala care ti se potriveste!

Cinci pasi pentru a alege sala care ti se potriveste!

Cinci pasi pentru a alege sala care ti se potriveste!

Desi in august inca te gandesti la vacanta, luna septembrie este ideala pentru a incepe sa mergi la sala, vanatoarea incepand pe la jumatatea lunii, cand orasenii se intorc din concedii, de obicei cu un supliment de cateva kilograme de care vor sa scape rapid, consideram totusi util sa iti dam inca de pe acum cateva sfaturi legate de alegerea locului potrivit unde sa faci miscare...

Daca sunteti sportivi cu state vechi, cu siguranta, cunoasteti deja tehnicile prin care puteti descoperi sala care se muleaza pe dorintele voastre. Dar pentru toti cei care inca isi aduna curajul, bunavointa si banii, pentru a face pasul cel mare in directia noului lor look, iata cateva foarte scurte aspecte de care trebuie sa tineti cont:

1. Gasiti motivatia corecta!
Primul abonament la sala va necesita un aport financiar la care nu veti ramane chiar indiferent. Pe langa contravaloarea abonamentului in sine, cu siguranta vor mai aparea si alte cheltuieli legate de echipamentul sportiv, accesorii, vizita la medic pentru a avea certitudinea ca sunteti capabil de efortul pe care doriti sa il faceti. 
Din acest motiv este foarte important sa stiti care sunt orele pe care doriti sa le frecventati pentru ca echipamentul va trebui sa fie cel potrivit: pentru aerobic de exemplu nu aveti nevoie de pantofi de spinning si nici nu puteti alerga pe bicicleta in pantaloni largi de streetdance.

2. Studiati activitatile care vi se propun!
Selectati salile care propun exact clasele de c are sunteti interesat si eliminati-le pe toate celelalte. Apoi restrangeti aria, dupa ce va informati in legatura cu orarul acestor clase, pregatirea antrenorilor, nivelul claselor si locatia si posibilitatile de transport catre sala.  Degeaba oferta de activitati vi se potriveste manusa daca toate se desfasoara la niste ore cand dvs, sunteti la birou ingropat in taskuri si mailuri.
Deasemenea, daca stiti ca sunteti incepator si doriti sa invatati tango de exemplu, nu va bateti capul sa selectati o sala care are numai cursuri pentru avansati deoarece nu se intruneste numarul maxim de persoane pentru a introduce si cursuri de introducere.
NU va multumiti niciodata sa frecventati o activitate, pe principiul ca e la moda sau ca v-a fost recomandata de un amic care e fan inrait. Daca nu vi se potriveste o sa o lasati balta dupa o saptamana si ramaneti si cu banii pierduti!

3. Locatia este foarte importanta!
Alegeti sala si in baza locatiei Daca lucrati in alt oras fata de cel in care locuiti si doriti sa va antrenati in pauza de pranz sau imediat dupa munca, trebuie sa tineti cont de faptul ca va trebui sa carati mereu geanta cu echipamentul si alte accesorii. Daca va deplasati cu mijloace de transport in comun va fi cu adevarat incomod. Daca locuiti si va antrenati in acelasi oras, seara dupa serviciu, verificati daca orarul vi se potriveste. Sa ajungeti intai acasa e o varianta putin recomandata, o sa va leneviti si nu o sa mai aveti chef sa iesiti iar ca sa faceti efort! Mai bine mergeti direct de la serviciu la sala. De aceea locul de antrenament este indicat sa fie aproape sau de birou sau de domiciliu. 
Desigur, ar fi ideal sa puteti lasa echipamentul la sala, dar nu exista sali care sa isi permita sa tina ocupat un dulapior pentru fiecare client, numarul acestora din urma depasind cu mult numarul locurilor din vestiare.

4. Servicii auxiliare? Hmmm!
Multe Sali va ofera o serie de servicii auxiliare cum ar fi sauna si baia turceasca, masaj, nutritionist, kinetoterapie si medic sportiv. Daca toate acestea sunt incluse in abonament sa nu va imaginati ca nu le si platiti, intr-un fel sau altul. Considerati ca le veti utiliza? Daca raspunsul este nu, lasati-o balta!
  Mai ales ca mai multe sali au inceput sa scoata pe piata pachete de servicii cu destinatie concreta, pe problemele clientilor: abdomen, fesieri, tonifiere etc. Urmariti si asemenea noutati, veti fi surprins in mod placut si pretul va fi cu siguranta mai mic.
Retelele de sali care ofera si numeroase servicii suplimentare sunt si cele mai piparate la pret. Si ce te faci cand pui in balanta o ora de alergat pe banda cu una de relaxare la sauna? Mai ales dupa serviciu? 

5. Testati inainte sa platiti!
Ultimul sfat dar fundamental: testati intotdeauna inainte sa platiti! Cereti sa faceti un tur al salii, acordati o mare atentie spatiului de antrenament, calitatii aparatelor si dispunerii acestora, accesoriilor, vizionati vestiarele si numarul acestora, controlati igiena la bai si dusuri, existenta unui bar sau macar un automat de cafea si sucuri. Daca va simtiti in largul vostru intrebati de seifuri pentru depozitarea obiectelor de valoare sau existenta unui Kids Club daca doriti sa va lasati copilul tocmai luat de la gradinita cat timp va antrenati. Asigurati-va ca veti vizita sala exact in segmentul orar in care o veti frecventa de obicei. Apoi cereti o lectie de test, pentru a fi siguri ca activitatea pe care ati ales-o este si cea care vi se potriveste si ca va va placea sa o frecventati multe luni la rand.

Si daca inca sunteti inca indecisi, e bine sa stiti ca multe Sali ofera free pass pentru diverse clase. E bine sa le incercati ca sa aveti o imagine de ansamblu!

Cuvinte de cautare: fitness sala, abonament fitness, fitness club, activitati la sala
 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum