Cum ai dori sa FII de Sarbatori?

Cum ai dori sa FII de Sarbatori?

Cum ai dori sa FII de Sarbatori?

 

Cand intreb cum ai dori sa Fii de Sarbatori, nu ma refer aici la ce ti-ai dori sa ai ca lucruri materiale sau unde si cu cine ti-ai dori sa petreci aceste zile.

Pe la inceputul lunii am inceput sa ma gandesc ca sunt sarbatorile si sa imi amintesc ca in anii trecuti aceste zile nu le-am petrecut cu placere din diverse motive. M-am prins ca o oarecare ingrijorare pornea din faptul ca asimilam aceste zile de sfarsit de an cu niste momente traite in trecut si ca tendinta era sa imi spun ca perioada sarbatorilor nu e un moment de bucurie pentru mine. Daca mai pun la socoteala ca as fi vrut sa am ceva in viata mea care inca nu s-a indeplinit, tendinta mea era sa ignor aceste momente de sarbatoare si mi-am amintit ca anii trecuti as fi vrut sa sar direct in luna martie, daca se putea.


Si, la un moment dat mi-am zis, anul acesta ma bucur de sarbatori! Ma bucur de sarbatori, de Craciun, de zilele de odihna, de familie, de prieteni, de daruri, de orice moment. Habar nu aveam cum anume sau ce sa fac pentru asta, dar nici nu ma gandeam ca trebuie sa fac ceva ca sa ma bucur.
Ce s-a intamplat este ca am inceput sa ma destind si culmea este ca si cei din jurul meu au inceput sa faca la fel, sa ne bucuram de cantece, sa radem, sa glumim.
Mai mult, o prietena mi-a expediat prin curier o supriza: un brad de Craciun, primul brad pe care il am eu aici unde locuiesc. Dat fiind faptul ca in fiecare an mi-am petrecut sarbatorile cu familia, departe de Bucuresti, nu m-am gandit vreodata sa imi cumpar vreun brad.
Acum stau si ma uit la el si ma incanta ca e in casa mea, ca Universul si prietena mea s-au gandit ca o modalitate de a simti efectiv Sarbatorile, fara ca nici macar sa imi bat capul cum as putea sa fac lucrul asta.

Tu cum vrei sa Fii sau sa te simti de Sarbatori?
Iti doresti sa fii fericit, relaxat, implinit, sa te joci, sa te bucuri de tine, de familie, de prieteni, de ce te inconjoara?
Sau te gandesti ca sunt motive care te impiedica sa faci asta? Ca de fapt sarbatorile pentru tine sunt un stres sau nici macar nu vrei le bagi in seama? Ca iti vine soacra sau iti vin rudele in vizita sau ca ai de alergat dupa cumparaturi prin supermarketuri si ai de stat la cozi sau ca ai de gatit zile intregi sau ca ai de spalat vase... etc etc?
Cine crezi ca iti poate da o stare de spirit buna, relaxare, bucurie sau emotia sarbatorilor?
De cine crezi ca depinde?
Ce crezi ca poti sa faci tu ca sa te bucuri de sarbatori si de viata in general?
Crezi ca iti lipseste ceva tie ca sa ai toate lucrurile astea acum? Ar trebui sa fii altundeva, cu altcineva, sa ai ceva, sa nu ai ceva ca sa te poti bucura ?
Ti se pare greu sa te uiti si sa te intrebi? Merita sa faci asta?
Daca merita, atunci te invit sa alegi sa te bucuri de Sarbatori. Si de viata. Daca vrei. :)

Si o urare: Sarbatori cu bucurie, liniste, armonie, dragoste cu voi insiva si cei din jur.

Irina Aiacoboae
POI

Irina Aiacoboae este life coach, specializat in coaching si training in domeniul relatiilor cu: partenerul de viata, familia, proiectele, banii si orice alt domeniu din viata.

 Webpage: http://irinaaiacoboae.wordpress.com

E-mail: aiacoboae.irina@gmail.com

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum