Cum sa fii curat fara sa faci dus? Pare sa fie posibil.

Cum sa fii curat fara sa faci dus? Pare sa fie posibil.

Cum sa fii curat fara sa faci dus? Pare sa fie posibil.

Cum sa fii curat fara sa te speli, ma vei intreba? La fel m-am intrebat si eu cand am citit despre David Whitlock, inginer chimist american, care de 12 ani (da, ai citit bine) nu si-a mai facut dus!

Observand comportamentul animalelor, omul de stiinta a observat ca unele animale se rostogolesc fericite in noroi pentru a se acoperi de aceste bacterii care traiesc acolo (ammonia-oxidising bacteria pe scurt AOB), mai precis. Ideea i-a venit cand cineva l-a intrebat de ce calul sau se tot tavaleste in praf si in noroi. Asa a descoperit ca, instinctiv, animalele se asigura ca au luat pe corp o cantitate suficienta din aceasta bacterie care le impiedica transpiratia sa se “strice” si sa miroasa urat in lunile calde de vara. Transpiratia la om miroase urat tot din cauza amoniacului, dar ar putea fi neutralizata cu ajutorul acestei bacterii.

Cercetatorul sustine ca spalandu-se foarte des, oamenii impiedica bacteriile bune sa isi faca treaba, lasand loc transpiratiei si mirosului urat. Asa ca a luat socanta decizie de a nu mai face dus, pulverizandu-si in schimb pe corp cu ajutorul unui spray o cantitate suficienta din aceasta bacterie, recoltata din fermele ecologice de animale. In rest, se spala normal pe maini cu sapun cand mananca sau foloseste toaleta, dar inafara unui fel de scrub cu ajutorul unui burete nu mai foloseste alte produse de igiena.

Spray-ul sau a castigat in popularitate, asa ca  imediat dupa lansare se pare ca a epuizat stocurile. Compania sa mai produce si alte spray-uri care ar fi destinate vindecarii eczemelor si alergiilor cutanate.

Ce parere aveti? Viitorul omenirii va fi sa renunte la sapun, spume si geluri de dus? Daca ati avea ocazia sa gasiti pe piata acest spray l-ati incerca? Mai ales dupa niste sedinte dure de antrenament la sala? :) Sau ati ramane la varianta clasica?

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum