Depresia si soarele!

Depresia si soarele!

Depresia si soarele!

De ce avem oare pe timpul verii un  tonus psihic mult mai bun, suntem mai optimisti, mai veseli si bine dispusi? V-ati pus acesta intrebare?
 

Un studiu recent efectuat in Italia si Statele Unite a descoperit o legatura intre insuficienta vitaminei D, vitamina oferita generos de catre soare si riscul de a cadea prada depresiei, in special la persoanele mai in varsta.
 

Pe durata studiilor s-a observat ca una din patru pesoane suferea de depresie si acest lucru,cu precadere pe timpul iernii cand aportul vitaminei D era ceva mai scazut.  Administrarea de vitamina D in acesta perioada, responsabila cu moralul si buna dispozitie, a modificat semnificativ in bine acest procent.

Asadar sa profitam de vara, sa ne vitaminizam, dar cu mare atentie insa, pentru ca, dupa cum  bine stim,  soarele  in exces poate cauza afectiuni care ne-ar putea afecta grav sanatatea.

Din pacate totul se reduce la ponderatie, ironic si aproape universal valabil, tot ceea ce are un efect pozitiv, tot ceea ce ne place are si un revers negativ.  Deci sa ne expunem la soare dar cu atentie si in orele in care acesta nu este periculos. Orele de dimineata si ultravioletele despre care auzeam atat de des in copilarie, sunt ideale!
 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum