Diferenta intre a da 100% si a face lucrurile pe jumatate

Diferenta intre a da 100% si a face lucrurile pe jumatate

Diferenta intre a da 100%  si a face lucrurile pe jumatate

Care este gradul tau de daruire cand faci ceva? Cand faci cu toata inima si din placere, bucurandu-te de ceea ce faci in momentul respectiv si cand faci lucrurile pe jumatate?  Ma refer la munca, relatii, parteneriate, timp liber, stare de bine, sex, sport, a gati, etc, orice activitate sau relatie in care ne implicam.

Uita-te la un copil care se joaca, el pune toata pasiunea, exuberanta si concentrarea in jocul lui, in momentul acela.

A fi responsabil versus a fi o victima
Am cunoscut o persoana care se plangea ca vroia sa se lase de fumat si ca nu reuseste acest lucru. Avusese multe tentative de a se lasa de fumat, soldate cu esec. In prezent era coplesita de ideea ca fumeaza desi vrea sa se lase de fumat, iar in perioadele cand nu fuma, se gandea cum sa isi aprinda o tigara. Nu e un cerc vicios, in afara viciului in sine? Nici de placerea pe care se presupune ca o da tigara nu se bucura, nici nu reusea sa se lase de fumat.
A face diferenta intre a te considera o victima a faptului ca nu poti sa te lasi de fumat (ai toate scuzele din lume) si a fi responsabil ca fumezi sau te-ai lasat de fumat este un mare pas.
Constientizarea, moment de moment, a alegerilor pe care le facem si a spatiului in care suntem, duce la ridicarea nivelului constientei, a vibratiei energetice, la claritate si la posibilitatea de a face o noua alegere.
Alegerea de a fuma sau nu este doar un exemplu, poate fi extins la orice altceva, la a fi responsabil ca ai ales sa fii intr-o relatie si cu un partener, sa ai un job sau o afacere, ai ales sa te relaxezi si orice altceva. De exemplu, ti-ai propus sa te relaxezi, atunci relaxeaza-te, nu sta cu gandul ca ti-ai propus sa faci si 5 alte lucruri pe care insa nu le faci si te simti vinovat, ci fa ceea ce ai ales sa faci atunci si bucura-te de ce ai ales.
Vrei altceva? Primul pas, constientizeaza ce ai ales pana acum, apoi renunta la toate scuzele pe care le ai ca nu e posibil si, in final cauta solutiile care sa te duca acolo unde ti-ai propus.
Eu dau 100%, dar partenerul meu da la fel?
Daca iti pui aceasta intrebare, probabil nici tu dai totul in relatia respectiva. Judecam oamenii dupa cum suntem noi, daca tu crezi ca mai ai ceva de pastrat inainte de a da totul in relatia respectiva sa nu te surprinda faptul ca ai indoieli asupra faptului ca partenerul tau are sau nu ceva de ascuns.
Seful meu nu ma apreciaza
Nu primesc lucrari la fel de multe ca si colegii mei, nu ma solicita sa particip la diverse intalniri, nu sunt premiat ca si altii, etc.
Cata initiativa ai avut si cat ti-a placut tie sa te dedici job-ului pe care il ai? Imaginea unui sportiv de performanta este ca el alearga mereu 1 km in plus fata de cat avea ca sarcina sa alerge in ziua respectiva.
Pot sa fie si alte lucruri in spatele faptului ca valoarea ta nu este suficient recunoscuta si atunci este o problema de incredere a ta in tine si de constientizare a valorii tale (Constientizeaza-ti valoarea ta!).
Cum asculti?
Cat de atent esti cand cineva iti vorbeste? Cate interpretari dai la lucrurile pe care le auzi si cate alte ganduri iti vin atunci cand cineva vorbeste cu tine?
Ai ascultat vreodata pe cineva cu toata inima? Poti sa faci diferenta?

Asculta-ti inima, urmeaza-ti intuitia, dincolo de ceea ce mintea ciripeste la un moment dat, fii constient de gandurile tale si responsabil de ceea ce creezi. Si daruie-te 100 % atunci cand vrei multumire, implinire, libertate in orice domeniu din viata ta.

Cu drag,
Irina Aiacoboae, life-coach
http://irinaaiacoboae.wordpress.com/
 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum