Fitness acasa: avantaje si dezavantaje

Fitness acasa: avantaje si dezavantaje

Fitness acasa: avantaje si dezavantaje

Fitnessul acasa sau antrenamentul practicat intre proprii pereti, ofera numeroase avantaje in masura sa contracareze acuzatia ca o viata frenetica adesea iti rapeste timpul si energia, pe care ai putea altfel sa le dedici ingrijirii propriului corp.

Sa te antrenezi acasa inseamna:
- sa ai la dispozitie un loc familiar, discret si rezervat, unde sa iti desfasori antrenamentele in deplina liniste, folosindu-te de confortul de acasa: muzica, televizor, internet, dvd.
- sa eviti problemele de supraaglomerare de care sufera mai multe centre fitness la orele de varf
- sa economisesti timp si nervi, evitand sa te deplasezi prin trafic pana la sala ta preferata si inapoi acasa.
- sa iti optimizezi la maxim timpul pe care il ai la dispozitie, deoarece intre un exercitiu si altul poti face diverse treburi domestice
- sa economisesti bani pentru orice altceva, deoarece abonamentele la unele centre de fitness nu sunt deloc ieftine.
- Nu ai nevoie de mult spatiu si nici de multi bani pentru a-ti dota propria “sala” acasa: vei alege aparatele si accesoriile cele mai potrivite buzunarului, obiectivelor si spatiului. De exemplu cu 2 scaune si o matura poti sa iti tonifiezi toti muschii in putine minute, daca cunosti exercitiile potrivite. :)

Pe langa cele spuse mai sus, ni se pare corect sa enumeram si cateva dintre avantajele pe care le ofera centrele de fitness, desi unii le pot considera subiective si pot afirma ca nu reprezinta pentru ei o problema: 
- in centrele de fitness poti socializa cu alte persoane si profita de alte servicii ale acestora: masaj, sauna, baie turceasca si clase de grup)
- centrele de fitness dispun de o gama variata de aparate, dificil sau chiar imposibil de adus la domiciliu pe motiv clar de spatiu si buget. Daca doresti sa iti aduci acasa aparatura profesionala, in acest caz devine mult mai convenabil sa iti platesti un abonament la sala.
- Sa nu subevaluam si aspectul lipsei tale de pregatire in domeniu, deoarece nu dispui de competentele necesare pentru a-ti programa propriile antrenamente si a le face eficiente. In acest caz sigur vei avea nevoie de un antrenor personal. Aici iti putem da o veste buna, poti sa ne scrii si iti vom recomanda unul dintre antrenorii nostri pentru a te consilia. Tine aproape pentru ca in curand vom lansa un nou serviciu.

Cea mai fericita situatie este aceea in care poti asocia cele 2 variante de a face miscare, alternand antrenamentele la sala cu cele la domiciliu, in functie de timp, bugetul disponibil si gradul tau de motivare.

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum