Fitness la birou. Mai sanatosi, mai productivi.

Fitness la birou. Mai sanatosi, mai productivi.

Fitness la birou. Mai sanatosi, mai productivi.

Va plangeti mereu ca nu reusiti niciodata sa gasiti timpul necesar pentru a face macar putina miscare?  Viata dvs. pare un sir interminabil de sarcini de serviciu? Nu va faceti griji: in viitor, veti putea sa faceti miscare si sa va simtiti mult mai in forma, doar la cativa pasi distanta, de usa biroului dvs. Afara, multe companii se doteaza pentru a implementa in sediile lor sau in cladiri adiacente, adevarate sali in miniatura sau chiar piscine, unde angajatii lor pot sa se relaxeze in timpul pauzei sau dupa program.

Aceasta decizie e determinata de faptul ca un angajat mai sanatos este mai activ si implicit mai productiv la locul sau de munca. O demonstreaza acum, pe baza stiintifice, o cercetare a Universitatii din Bristol, publicata in Journal of Workplace Health Management, care scoate in evidenta faptul ca o sala la birou dimuneaza stressul la locul de munca si creste productivitatea. Aceste concluzii au fost formulate de catre cercetatorii englezi, dupa ce au monitorizat 200 de persoane care au participat la lectii de fitness la locul lor de munca. Rezultatele au fost mai mult decat pozitive: toti participantii s-au simtit mai tonici si mai activi la sfarsitul experimentului si au demonstrat o capacitate crescuta de a infrunta si rezolva problemele cu care se confruntau in activitatea lor.

Desi acest studiu a incurajat construirea de Sali si piscine “de afaceri”, cateva din persoanele care au luat parte la experiment au mentionat si un oarecare sentiment de vina, fata de colegii ramasi “pe baricade” si au avut impresia ca lipseau de la “datorie” dedicandu-se miscarii in locul jobului. 
Majoritatea participantilor, totusi, s-au declarat entuziasmati de posibilitatea oferita de a face miscare si au recunoscut ca dupa experienta au revenit cu mult mai mult entuziasm la birou, sarcinile li s-au parut mai usoare si au gasit rezolvari inedite ale problemelor.

Per ansamblu, sa poti face sport in cladirea in care lucrezi, fara sa te deplasezi zeci de minute prin trafic catre sala preferata, reprezinta o solutie de viitor pe care atat managerii de companii cat si dezvoltatorii imobiliari vor trebui sa o ia in considerare in viitorul apropiat. Orice spatiu de maxim 500 de mp este mai mult decat suficient.

Sa te ingrijesti de starea de sanatate a angajatilor, reprezinta o “moda” in strainatate, iar beneficiile economice se vad foarte bine in timp, crescand productivitatea si reducandu-se mult migratia de personal.
 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum