Fitness-ul intre pasiune si dependenta

Fitness-ul intre pasiune si dependenta

Fitness-ul intre pasiune si dependenta

Cand putem spune ca activitatea fizica a devenit  o obsesie, ca suntem dependenti? Unde se afla granita intre pasiunea pentru activitatea la sala si o dependenta pentru care ai nevoie de psiholog? Oare ar fi un lucru rau?  Hai sa  analizam impreuna ce ar presupune asta, cu toate ca, raspunsul este unul destul de simplu.

Orice lucru pe care il facem in mod repetat, fie ca vorbim de alimentatie, activitati desfasurate zilnic, hobby-uri, etc si ne afecteaza in mod negativ starea de sanatate , integritatea psihica si corporala iar noi ne incapatanam sa continuam, ei bine, in acel moment putem vorbi despre o dependenta.
 
Dar pentru ca in acest caz facem referire la  fitness, antrenament, exercitii fizice, o sa va adresez cateva intrebari iar daca raspunsul este afirmativ la fiecare dintre ele, nu te alarma inca, dar ATENTIE, macar tine cont de recomandarile de mai jos.
- Te antrenezi mai mult de 90 de minute/zi, 6-7 zile pe saptamana?
- Te antrenezi chiar daca ai unele dureri musculare sau articulare?
- Renunti la alte activitati sociale, familiale ca sa te poti antrena?
- Obisnuiesti sa mergi la mai multe activitati de grup (clase de aerobic) dupa care sa te mai antrenezi si acasa?
- Te astepti ca la fiecare antrenament sa alergi mai mult, sa faci mai multe repetari,  sa autodepasesti antrenamentele anterioare pe care le consideri inferioare?
 
Ok, daca ai raspuns afirmativ, asa cum am spus nu este cazul sa te alarmezi dar  este nevoie sa iei masuri rapid
.
Majoritatea persoanelor, care ajung in aceste situatii sunt femeile. Motivele sunt multe si diferite, dar pe acestea  le vom discuta intr-un articol viitor.
Ce ar fi de facut?
In primul rand ia o pauza! Dar cum acest lucru este greu de facut singur, dat fiind respectiva dependenta deja prezenta, apelati la serviciile unui antrenor personal si foarte important:
 
- Fiti sincer cu el in ceea ce priveste istoricul antrenamentelor
- Aveti incredere in el si respectati cu strictete programul elaborat de catre acesta.

Pentru inceput va fi suficient. Va astept pe Profitness pentru continuarea acestui articol.

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum