In fitness, totul e sa INCEPI

In fitness, totul e sa INCEPI

In fitness, totul e sa INCEPI

Daca te numeri printre cei care considera ca a fi in forma este dificil, sa stii ca nu esti singurul. Multe persoane cred ca este destul de greu sa incepi sa practici fitnessul din motive lesne de imaginat si pe care le invoci chiar si tu:
- nu fac fitness pentru ca nu am accesoriile necesare
- nu am timp
- nu stiu ce exercitii ar trebui sa fac
- persoanele din anturajul meu nu sunt persoane active
- sa merg la sala ma plictiseste
- abonamentul la sala si echipamentul costa prea mult
 Ne-am gandit sa te ajutam.

Mai intai, trebuie sa stii ca nu trebuie sa fii un atlet ca sa faci fitness. Ajunge doar sa stai mai putin si sa te misti mai mult :)! Adu-ti aminte de asta cand iei masina pentru 2 kilometri de mers pe jos sau cand te bati cu vecinii pentru lift desi locuiesti la etajul 2 sau 3. Si exemplele nu se opresc aici. Analizand, vei descoperi si alte momente in programul tau cand ai putea sa te misti mai mult. Si este la fel de important si placut, daca o faci impreuna cu amicii, rudele si familia.

Priveste mai jos, unde ne-am propus sa iti “demolam” cateva dintre cele mai uzuale obiectii. Vei vedea ca fiecare situatie are solutia ei. Si sunt multe lucruri pe care poti sa le faci ca sa practici si tu fitnessul.

Sunt prea ocupat = incearca sa te motivezi inainte sau imediat dupa orele de serviciu, scoala sau pe durata pauzei d eprans. Incearca sa faci fitness mereu la aceeasi ora. Cu timpul va deveni o “obisnuinta” sanatoasa si nu vei mai putea fara.

 Sa fac aceleasi exercitii ma plictiseste = incearca sa aci activitati cat mai diferite. Nu-ti place sa faci jogging? Incearca sa patinezi. Urasti sa ridici greutati? Incearca Pilates.  Pentru plictisitii “cu diploma” iata cateva activitati superdistractive:  Kickboxing, Snowbord, Scufundari, Patinaj, Pilates, Montain Bike, Yoga, Spinning, Tai Chi, Escalada, Step dance, AquaGym… Multe dintre ele le poti practica si la sala. Fa cateva vizite si garantat vei gasi activitati atractive si mai ales diferite.

 Este greu sa incepi sa faci exercitii = ei da, ca orice inceput este uneori mai dificil. Dar imaginea ta merita niste sacrificii. De aceea incepe sa faci fitness cu un prieten (prietena), cu cineva din familie si angajeaza-ti un antrenor personal care sa iti acorde suport inca de la inceput si sa iti contorizeze progresele.

Nu am accesoriile necesare si nici un abonament la o sala = daca nu esti pregatit sa investesti acum in accesorii, alege alte activitati cum ar fi alergatul sau pur si simplu mergi pe jos cat mai mult. Angajeaza-ti un antrenor personal la domiciliu daca nu vrei sa mergi la sala, sau cauta una care sa iti placa. Sigur s-a inventat si sala potrivita pentru tine.

Nu stiu cum sa incep = e simplu, incepe cu activitati pe care le cunosti: urcatul si coboratul pe o treapta, alergatul usor, saritul corzii, mersul pe bicicleta. Antreneaza-te cu alti prieteni care sunt incapatori ca si tine sau cu cineva avansat care sa te poate urmari si corecta. Instructorul angajat la domiciliu este cu adevarat o solutie foarte buna si extrem de practicata in strainatate.

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum