Ai inceput? Citeste 7 solutii ca sa continui!

Ai inceput? Citeste 7 solutii ca sa continui!

Ai inceput? Citeste 7 solutii ca sa continui!

Am reinceput sa fac exercitii, sa alerg, sa merg la sala si.. ma simt foarte bine! Ideea este ca acelasi lucru l-am simtit si acum 3 luni si acum un an, doi si tot asa... Dar daca sentimentul general este unul de bine din toate punctele de vedere, de ce nu reusim sa avem o continuitate?
Ei bine in urmatoarele randuri am sa ofer cateva solutii:
1. Priveste exercitiile altfel!– Daca nu am reusit sa ajungem la sala, nu e nici o tragedie, nu inseamna automat, gata, am abandonat! Exista multe alte forme de exercitii fizice!Iesi in parc cu bicicleta, alearga, mergi cu rolele, fa cateva exercitii de stretching.
2. Totul cu pasi mici!  O problema pentru cei care isi stabilesc obiective mari pe o durata scurta de timp. In general acesta este principala cauza de abonadon! Faptul ca realizam ca intr-un timp atat de scurt nu vom reusi sa obtinem ceea ce ne dorim, tragem concluzia..ce rost mai are sa incepem, sa continuam, etc..
3. Pastreaza-ti un jurnal! In acest fel iti poti monitoriza antrenamentele, evolutia si iti poti stabili obiective coerente. Este foarte posibil ca dupa o perioada sa ajungi sa-ti cunoasti foarte bine organismul si modul cum acesta evolueaza in urma exercitiilor fizice, fiind capabil sa-ti planifici singur antrenamentele in functie de obiective.
4. Incearca activitati noi! Nu spune nu provocarilor! Activitatile fizice nu sunt plictisitoare, insa modul nostru de a participa cu siguranta poate fi!
5. Foloseste-ti mintea! Trebuie sa disociem exercitiile fizice de ascultatul muzicii, privitul televizorului, etc Incearca sa-ti activezi mintea sa percepi senzatiile pe care exercitiile le ofera. Concentreaza-te pe respiratie, pe tehnica de executie, numai asa vei reusi sa te bucuri si sa intelegi miscarea!
6. Construieste-ti o rutina zilnica activa! Parcheaza mai departe de birou! Urca pe scari! Mergi mai accelerat decat de obicei!
7. Foloseste pauzele in avantajul tau! Asa cum spuneam la inceput existe foarte multe forme de exercitii fizice! Tot ce trebuie sa faci este sa te documentezi! In acest fel, concediul nu trebuie privit ca o perioada de inactivitate dupa care venim cu cateva kilograme in plus si in consecinta, trebuie sa o luam de la zero!
 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum