Outdoor training

Outdoor training

Outdoor training

Outdoor training
Antrenamentul in aer liber este considerat ca fiind o noua frontiera in fitness. Din ce in ce mai multe persoane renunta la sala de fitness pentru un antrenament in aer liber, intr-un parc in aproprierea casei,  pe plaja, la munte etc.
In principal antrenamentul in aer liber este alcatuit dintr-un circuit structurat pe diverse statii de lucru, cu exercitii clasice, cu pauza atunci cand s-a trecut prin toate statiile.
In urmatoarele randuri am sa explic care sunt principalele obiective ce pot fi atinse prin intermediul acestui antrenament.

  • din punct de vedere psihologic are loc o imbunatatirea a motivatiei  si scade considerabil nivelul de stress acumulat
  • la nivel respirator- creste capacitate pulmonara
  • din punct de vedere estetic – scaderea tesutului adipos, tonifiere generala in special la nivelul musculaturii scheletice si in functie de intensitatea antrenamentului putem vorbi si de o crestere musculara.

Cu alte cuvinte, un antrenament in circuit “total body”, care implica in efort majoritatea grupelor musculare duce la cresterea fortei generale, eliminam tesutul adipos, tonifiem musculatura si ne mentinem in forma.
Haideti sa vedem cum putem structura un antrenament in circuit “total body”

  • avem nevoie de un spatiu de maxim 15 mp
  • o suprafata plana

Trasam un cerc imaginar in jurul nostru, iar la diferite intervale in acest cerc introducem statiile de lucru. In acest moment nu ne ramane de facut decat sa stabilim exercitiile pe care le vom efectua si numarul de repetari. Acest lucru depinde foarte mult de experienta si gradul de antrenament, asa  ca din dorinta de a avea rezultate nu exagerati cu numarul de statii si repetari.
In urmatoarele randuri, pentru a va face o imagine mai clara,  voi exemplifica un circuit cu 3 statii.Prima statie – flotari
A doua statie – genuflexiuni cu saritura
A treia statie – crunch
Vom incepe prin a face 15 repetari la fiecare statie cu pauza de 1 minut dupa terminarea circuitului. Repetam acest circuit de 5 ori.

Antrenamentul in circuit de mai sus este unul simplu, regula de baza a oricarui circuit, este ca atunci cand se stabilesc exercitiile, de a da posibilitate musculaturii implicate in efort sa se refaca pana la urmatoarea serie. Asadar, daca vom incepe cu genuflexiuni ca prima statie, nu vom continua in nici un caz cu fandari.

 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum