PT Studio - Solutia salvatoare (1)

PT Studio - Solutia salvatoare (1)

PT Studio - Solutia salvatoare (1)

 Cum realizam un spatiu exclusiv, destinat antrenamentelor “one to one”? Haideti mai intai sa intelegem necesitatea crearii acestui spatiu in centrul nostru de fitness!

 
Astazi, desi industria de fitness este in crestere, exista sali care se lupta cu criza dar si sali care nu doar ca nu au resimtit diminuari ale incasarilor, ci au inregistrat cresteri ale numarului de persoane inscrise. Care este secretul succesului lor? Ofera propriilor clienti un serviciu personalizat care in multe locuri lipseste, un serviciu in masura sa ofere si sa garanteze rezultate!
 
Serviciul de antrenament individual sau in grupuri mici, dezvoltat de profesionisti calificati, raspunde exigentelor acelor clienti, care ori nu doresc ori nu au posibilitatea sa se antreneze la domiciliu si aleg sa se antreneze in club, dar nu oricum, ci in compania unui antrenor personal care sa ii asiste de-a lungul intregii sedinte de antrenament, pentru a garanta eficacitatea maxima a exercitiilor si adaptarea lor la diferitele obiective care i-au adus acolo.
 
Acest serviciu actualmente este desfasurat in interiorul unor spatii aflate la dispozitia tuturor utilizatorilor, spatii putin potrivite pentru aceasta activitate. Adesea sunt incarcate cu aparate elementare si accesorii care deservesc sedinta de PT dar si cu alte aparate care trebuie impartite cu alti clienti, uneori cu timpi de asteptare deosebit de lungi si enervanti.
 
SA RETINEM!  Faptul ca spatiul in care se desfasoara nu este deloc adecvat activitatii de personal training, se traduce in penalizarea de catre client a acestui serviciu si implicit la scaderea vanzarii pachetelor de antrenament personal, care, in caz contrar ar putea deveni, in anumite sezoane, o sursa importanta de venit!
 
Spatiul nu raspunde cerintelor unui antrenament individual, daca intimitatea si linistea necesare pentru a-l efectua corect nu sunt garantate. Un ambient aglomerat, zgomotos si haotic este deranjant si ofensator pentru un client care a platit in plus pentru acel serviciu si are anumite asteptari. Si in plus, sa nu uitam, ca este dificil pentru client sa perceapa calitatea acestui tip de antrenament si angajamentul si dedicarea antrenorului sau, intr-un spatiu care nu este diferentiat.

Sa cream un spatiu rezervat
Pentru a garanta o diferentiere si a acorda serviciului de PT importanta pe care o merita este necesar sa prevedem un spatiu rezervat in interiorul clubului. Solutia cea mai buna este aceea de a dedica clientului platitor de PT, o sala sau un spatiu de cicra 50 de metri patrati, situat intr-o zona linistita dar totusi accesibila a clubului, caracterizata de o ambianta primitoare. Criteriile de proiectare trebuie sa raspunda uneori unor cerinte contrastante. Pe de o parte apare necesitatea de a indeparta zgomotul si elementele de distragere ale mediilor invecinate, adica realizarea unei sali separate, delimitata integral, cu izolarea acustica necesara, pe de alta parte trebuie sa evitam marginalizarea excesiva privitor la celelalte spatii. O solutie practica ar fi aceea a realizarii unor spatii cu pereti din sticla izolatoare fonic si translucida cat sa garanteze intimitatea dar in acelasi timp sa le permita acestora contactul vizual cu zonele invecinate.
 
In partea a doua vom discuta despre crearea unei ambiante exclusive pentru acest spatiu

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum