Sampania. Hai noroc si sanatate!

Sampania. Hai noroc si sanatate!

Sampania. Hai noroc si sanatate!

Printre atatea sfaturi utile sau mai putin utile, destinate sa te ajute sa treci cu sanatate si armonie peste perioada sarbatorilor, cine de Craciun si mese copioase de Revelion la restaurant, iata si unul dedicat nelipsitului toast din noaptea dintre ani. 
Sampania, este omniprezentul elixir, savurat  pentru a ne ura La multi ani. Dar poate nu stiai, ca efectul ei este unul benefic pentru inima si creier. Daca este consumata in cantitati rezonabile, desigur, datorita antioxidantilor continuti, care reduce efectele radicalilor liberi.
Un studiu al Reading University din Marea Britanie, a dezvaluit ca sampania are efecte pozitive pentru organism. Meritul este al polifenolilor. Clasificaţi ca şi antioxidanţi, a căror principală acţiune este prevenirea formării radicalilor liberi, luptând împotriva îmbătrânirii pielii, polifenolii au diferite avantaje care le permit să fie utilizati în estetica:
- previn apariţia ridurilor şi pierderea elesticităţii pielii;
- dau fermitate pielii şi stimulează regenerearea celulelor şi a ţesuturilor;
- îmbunătăţesc hidratarea epidermei şi cresc densitatea dermei;
- stimulează sintetizarea colagenului şi a elastinei de la nivelul pielii;
- luptă împotriva radicalilor liberi, inamicii organismului nostru. (Wikipedia)

Antioxidantii incetinesc eliminarea oxidului de azot din sange, scazand presiunea sanguina, reducand astfel riscul de a dezvolta probleme cardiace sau ictus (denumire data starilor morbide instalate brusc apopletic, debut brusc al accidentelor vasculare cerebrale insotite de pierderea starii de cunostiinta).
 

Un efect similar cu al sampaniei se poate obtine si consumand alte alimente, cu siguranta mai putin costisitoare, cum ar fi ceaiul verde, uleiul de masline, cacao, vin rosu, ceapa, broccoli si afine, toate bogate in polifenoli.
“Beneficiile sunt aceleasi” afirma ironic Jeremy Spencer, autorul studiului “dar cu siguranta nu e deloc distractiv” .
In acest caz, sa primim anul care vine inchinand cu cei dragi o cupa de sampanie, cu un toast pentru an mai bun, lipsit de crize de orice fel.

Hai noroc si sanatate!

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum