Scrisoare de 10 puncte pentru Mos Craciun

Scrisoare de 10 puncte pentru Mos Craciun

Scrisoare de 10 puncte pentru Mos Craciun

Rezumand…timp nu a mai ramas prea mult, asa ca, daca ai fost cuminte e cazul sa te grabesti sa ii scrii lui Mos Craciun. Mai ales daca crezi ca rudele sau prietenii nu iti vor darui ultima poseta la moda si nici pantofii pe care ii visezi de cand erai fetita.


Asa ca, merita sa te increzi in singura persoana capabila sa iti indeplineasca orice dorinta: Mos Craciun. Dar cum Mosul s-a modernizat si el, nu va fi foarte usor sa il convingi, mai ales daca ai incetat sa crezi in el inca de cand aveai 7 anisori si o matusa uracioasa ti-a spus ca mami si tati iti pun cadourile sub brad an de an.
Dar pentru ca tinem la tine, dar, mai ales, suntem si foarte curiosi ce iti va aduce, iti facem si noi un cadou de Craciun. O scrisoare de 10 puncte pentru batranelul calator in Noaptea de ajun, la care acesta sa nu poata spune nu. Deci…


1) De mana sau la computer?
  O scrisoare “de mana” este cu siguranta mai putin rece si mult mai personala. Dar daca vrei sa iti aduca varful de serie a ultimei plasme aparute pe piata, un smartphone de ultima generatie sau acea bijuterie cu un anumit numar de karate, ai grija sa nu te incurci in cifre. :) Imagineaza-ti ce dezastru ar fi sa primesti un iPhone aflat la moda acum 2 ani...

2) Daca decizi sa o scrii pe calculator, uita de Times New Roman si de Comic Sans. In Laponia sunt considerate ilegale. Si daca nu poti sa alegi intre Arial si Trebuchet da o fuga virtuala pe un site de fonturi free.  De preferat sa le alegi pe cele fara fite, niste caractere “afectate” ii vor afecta garantat si vederea.


3) Un mic examen de constiinta este util.  Nu exagera cu pacatele tale dar nici nu  te da Maica Tereza. Mosul s-ar putea sa o cunoasca.


4) Nu uita ca bunele maniere “se poarta” si cand scrii la PC. Desi acel “Draga Mos Craciun” cu care incepeai cand erai copil e perimat in fata altor exprimari la moda: “Mosule ce tanar esti…” .


5) Evita abrevierile de mess de genul “io kiar tzin la tine desi nutzi aminteshti numl meu”. Scrii o scrisoare ... nu un SMS, LOL!

6) Nu incerca sa il duci de nas cu chestii de PR care merg foarte bine la seful tau, pentru ca Mosul nu se va lasa pacalit.


7) Sintetizeaza dar pune suflet. O pagina e suficienta ca sa exprime ce simti. Ai timp sa ii propui o conferinta online dupa Craciun,  pentru detalii si impresii. 


8) Oricare ar fi cadoul dorit, da-i un motiv rezonabil. Un “vreau acea poseta pentru ca o amica de la birou are una la fel” nu va fi convingator.


9) Din precautie, inainte sa apesi send nu uita sa il treci in CC pe Mos Nicolae si in BCC pe Iepuras. Nu se stie niciodata ce se intampla. Poate Mosul are casuta plina si un Queue reply iti va transforma cadoul de anul asta in cel de anul viitor.


10) Ai incredere in Posta din Laponia. Cu cea romana ai sanse sa ajunga in 2015. :)

Craciun fericit tuturor!
 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum