Vinul si nivelul de testosteron!

Vinul si nivelul de testosteron!

Vinul si nivelul de testosteron!

Vinul si nivelul de testosteron!
Daca mai era  nevoie de inca o confirmare cum ca vinul afecteaza  secretia de testosteron, iata ca cercetatorii de la  London's Kingston University  confirma acest lucru.

Nu numai ca ar determina cresterea nivelul de testosteron si implicit a perfomantelor sportive, dar nu influenteaza sub nicio forma testele antidoping. Cu alte cuvinte, sportivii nu sunt depistati pozitiv. 

O echipa condusa de catre profesorul Declan Naughton, de la  “University's School of Life Sciences”, a descoperit faptul ca vinul reduce nivelul de testosteron eliminat de catre organism prin urina.

Testosteronul este un hormon steroid prezent atat la barbati cat si la femei. Ajuta la cresterea masei musculare, scurteaza durata de recuperare si creste nivelul de energie. Consumul de vin rosu sau mai bine zis o anumita substanta din vin, blocheaza activitatea unei enzime,  UGT2B17, care are rolul de a depista testosteronul si de a transmite mai departe rinichilor semnalul de a-l elimina.


Descoperirea a fost publicata in jurnalul international Nutrition. Studiile aceluiasi doctor, in aceeasi directie, au scos la iveala faptul ca pana si consumul de ceai verde ar inhiba eliminarea  testosteronului.

Pentru sportivii care se gandesc acum la vinul rosu ca la o solutie de a pacali testele antidoping, mentionam faptul ca, doctorul respectiv nu s-a bucurat in singuratate de rezultate sale, ci le-a transmis mai departe catre  “World Anti-Doping Agency”.

Sursa: http://www.sciencedaily.com/releases/2013/01/130107161424.htm
 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum