Vreau sa slabesc! Ma ajuta antrenamentul cardio?

Vreau sa slabesc! Ma ajuta antrenamentul cardio?

Vreau sa slabesc! Ma ajuta antrenamentul cardio?


Daca vrei sa slabesti, raspunsul este DA, antrenamentul cardio cu siguranta te va ajuta!

Urmatoarele intrebari firesti ar trebui sa fie: Cum vei proceda, mai este nevoie sa stii ceva? Te urci pur si simplu pe banda si incepi? Faci antrenamentul cardio inainte sau dupa  antrenamentul in sala de fitness cu greutati?

Plecand de la premiza ca detii cunostintele obligatorii in ceea ce priveste baza antrenamentului cardio, cunosti valorile frecventei cardiace, interpretarile acestora, cand este recomandat si contraindicat acest tip de efort in cadrul antrenamentului, iti recomandam urmatoarele:
►Daca scopul tau este acela de pierde cateva din kilogramele in plus, atunci antrenamentul cardio trebuie sa fie prezent in programul tau de 3-4 ori pe saptamana si cu o durata de cel putin 20 de minute. Ca si pozitionare in antrenament, acesta va avea o eficienta mult mai mare, daca va fi efectuat dupa cel cu greutati.

De ce? Pentru ca totul se reduce la tipul de combustibil consumat in timpul antrenamentului. Daca vrei sa slabesti, atunci organismul trebuie sa foloseasca ca si substrat energetic grasimile, tesutul adipos. In cazul antrenamentului cu greutati, organismul foloseste ca si combustibil pentru a sustine efortul, in primul rand rezervele de CP (creatin fosfat) si glicogen, pana aici nimic din tesutul adipos. Cu cat noi consumam mai repede aceste rezerve cu atat mai repede se va trece la consumul de lipide pentru sustinerea efortului. Asta nu inseamna ca, antrenamentul cu greutati trebuie sa aiba o durata foarte mare in timp  sau trebuie sa duca  la epuizare. 


Conteaza atat tipul de antrenament dar si exercitiile pe care le faci, intensitatea,  pauzele si durata lor.


Dat fiind faptul ca organismul alege combustibilul in functie de tipul de efort si de durata acestuia, ideal este ca antrenamentul cardio sa fie facut asa cum spuneam, dupa antrenamentul cu greutati. In acest fel, o mare parte din rezervele de energie sunt deja  epuizate astfel incat, startul consumului de lipide pentru a genera energie, se realizeza mult mai rapid. In acest caz, nu  mai este nevoie ca antrenamentul cardio sa ti se para interminabil, pentru a fi eficient.
 

In ceea ce priveste corelarea antrenamentului cardio cu antrenamentul cu greutati, este obligatorie pentru a avea rezultate dorite, tinand cont ca antrenamentul cu greutati intensifica arderile metabolice pentru  o perioada mai lunga de timp.
 

Cuvinte de cautare:  antrenament fitness, program antrenament, cardio, slabit, silueta, ars calorii
 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum