8 motive pentru care in martie ai verde la ciocolata

8 motive pentru care in martie ai verde la ciocolata

8 motive pentru care in martie ai verde la ciocolata

In luna martie suntem in plina perioada a ciocolatei. :) E suficient sa te uiti in marketuri la domnii care se inghesuie in jurul rafturilor cu ciocolata si bomboane de ciocolata. Rasfatatele suntem noi: mame, sotii, bunici, matusi, fiice, colege, si alte “obligatii” :). Deci cum sa nu iubesti ciocolata la inceput de martie? Fie ea cu lapte, cu alune, dark sau white, cu fructe sau cu lichior ... dar sa fie cat mai multa. De aceea, citeste mai jos  8 motive pentru care  doamna/domnisoara, DA, ai verde la ciocolata (si fara sa te simti vinovata :D).

- Ciocolata contine antioxidanti. Stiu ca se regasesc si in fructe si legume dar in ciocolata concentratia e mai mare ... si placerea de a o consuma, la fel. :D

- Ciocolata face bine la inima rea dar si la inima. Nu o spun eu ci cercetatorii suedezi care in urma unui studiu efectuat pe 30000 de reprezentante ale sexului frumos, au descoperit ca femeile care consuma ciocolata de 2 ori pe saptamana au mai putine probleme cardiace. Americanii au descoperit ca ciocolata stimuleaza productia de substante care lupta cu inflamatiile, deci se reduce si riscul de infarct. Eu ii cred.

- Ciocolata reduce tensiunea. Germanii au descoperit ca o bucata de ciocolata pura pe zi reduce tensiunea.

- Ciocolata ajuta la slabit. Asta e tare, vei spune, dar ciocolata pura scade dorinta de a consuma mancaruri sarate si grase. Nu o consuma in cantitati industriale, totusi.

- Ciocolata imbunatateste starea de spirit. Liber la endorfine si la buna dispozitie.

- Ciocolata este un remediu impotriva sindromului premenstrual. Ciocolata contine magneziu si acesta combate retentia de lichide.

- Ciocolata protejeaza pielea de soare. Tot germanii au descoperit ca unele substante din ciocolata functioneaza ca si filtru UV.

- Ciocolata face bine creierului, tinandu-l in forma si la un nivel de atentie ridicat.

Uite care motive am gasit dar... si e mereu un DAR... ca sa te bucuri de toate aceste beneficii, nu inseamna ca trebuie sa consumi tablete intregi pe zi. Trebuie sa existe o masura in toate :).

Deci sa savuram impreuna luna dedicata femeii...ZIC!

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum