Cum iti amenajezi o sala de fitness acasa

Cum iti amenajezi o sala de fitness acasa

Cum iti amenajezi o sala de fitness acasa

Mereu am scris articole in care incurajam doritorii de miscare sa se indrepte catre Sali si centre specializate, unde sa fie supravegheati de un antrenor sau instructor calificat.

Dar avand in vedere rata mare de abandon in randul membrilor care au frecventat vreodata o sala de fitness, m-am gandit sa scriu astazi despre cum poti sa iti amenajezi o mica “sala” la tine acasa, in ideea ca macar asa unii fosti iubitori ai miscarii vor redescoperi placerea de a se antrena in propria sufragerie. Asta inseamna sa te bucuri de miscare fara sa alergi prin oras sau sa ramai blocat in trafic, la orice ora vrei sau esti disponibil si fara sa fii tentat sa abandonezi pentru ca te vei “impiedica” zilnic de “investitia” pe care ai facut-o. :)

- In primul rand trebuie sa te decizi UNDE vei amenaja micul tau spatiu destinat antrenamentului. Verifica locurile din casa care s-ar putea preta unei asemenea activitati. Daca locuiesti intr-o casa mai mare este foarte usor sa gasesti un colt unde sa te desfasori, o camera mai rar folosita, mansarda sau chiar la subsol. Problema apare cu adevarat cand locuiesti intr-o cutie de chibrituri, in care va deplasati in sir indian :). Dar si acolo se poate gasi loc, important este sa vrei. Totul e sa iti tii toate accesoriile in acelasi loc.

- Nu uita si de suprafata podelei: e mai bun un covor care protejeaza articulatiile decat o gresie care pe de o parte se va face praf cand vei scapa o gantera si pe de alta te va pune in pericol daca vei aluneca. Parchetul este si el ok. Nu uita si de vecinii de dedesubt. S-ar putea sa nu fie foarte incantati de zgomotele, care se aud la tine in apartament.

- Aparate si accesorii pentru sala de fitness de acasa

Atunci cand alegi aparatele si accesoriile trebuie sa evaluezi foarte atent ce cumperi, atat ca perioada de garantie oferita cat si ca asistenta si intretinere. Nu te grabi sa alegi si probeaza toate aparatele cu toate functiile lor. Daca ai posibilitatea monteaza pe un perete si o oglinda ca sa iti poti controla miscarile. Este adevarat ca atunci cand incerci sa iti amenajezi sala acasa, dezavantajul major poate fi costul ridicat atunci cand tragi linie si faci suma. Asta daca vrei sa lucrezi ca la carte.

Dar daca te multumesti cu un antrenament aerobic si nu ti-ai propus sa cheltui o avere, e suficient sa iti cumperi doar cateva accesorii simple: un covoras pentru exercitiile la sol, un step (alege unul cauciucat dedesubt ca sa nu alunece pe parchet), o coarda (instrument exceptional pentru tonifiere), 2 gantere, o minge, extensoare, bara flexibila etc.

Daca te-ai saturat de banda, bicicleta, eliptical dar esti curios din fire si inclinat inspre noi, poti incerca un accesoriu de mare succes: bosu. Destul de asemenator cu stepul, bosu este in forma de sfera, garantand nu doar un antrenament aerobic ci avand rezultate vizibile in cresterea flexibilitatii si stimularea musculaturii bustului.

Am mentionat pana acum accesorii destinate tonifierii si cresterii flexibilitatii dar pentru cresterea musculaturii va trebui sa achizitionati alte accesorii: extensoare cu manere din plastic, greutati, saculeti pentru glezne, bancuta pentru ridicat sau chiar aparate complexe pentru antrenamentul tuturor grupelor de muschi.

Totul depinde de spatiu si de buget. In ceea ce priveste exercitiile pe care le poti efectua acasa, poti sa te multumesti cu filmulete care sunt peste tot pe net sau poti sa te inscrii pe www.antrenorultau.to unde contra unei sume modice vei fi contactat de catre antrenorul pe care il vei alege si ti se va elabora un program de antrenament in functie de obiectivele tale. Spor la antrenament!

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum