Dragos a ales sa fie Profitness!

Dragos a ales sa fie Profitness!

Dragos a ales sa fie Profitness!

Copilarie:
M-am nascut pe 6 iulie 1984, in Bucuresti si am avut noroc ca amandoi parintii mei practicasera diverse sporturi, asa ca era normal ca, la un anumit moment, ceva sa se lipeasca si de mine. La 5 ani, am inceput sa practic Karate-do Shotokan, intr-o scoala traditionala, una dintre putinele ce deschideau, dupa Revolutie, drumul artelor martiale in Romania. Dupa 3 ani de practica am renuntat, pentru a da mai multa atentie scolii.
Cu toate astea, peste 3 ani, am inceput sa practic handbalul in scoala. Am beneficiat de un antrenor foarte bun, alaturi de care am invatat foarte multe si care ne-a indrumat apoi spre clubul sportiv scolar nr. 3 “Steaua”, unde am continuat acest frumos sport pana la varsta de 19 ani. Sportul de performanta este o experienta deosebita si am evoluat mult in acest fel.
Dupa incheierea carierei de sportiv de performanta, am fost, timp de alti 3 ani, arbitru de handbal in diviziile de juniori, avand ocazia sa vad in moduri mai amanuntite cum se imbina jocul cu aplicarea regulamentului.

Studii:
In paralel, mi-am inceput studiile la Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, Facultatea de Kinetoterapie. In curand, kinetoterapia mi-a acaparat intregul interes, asa ca m-am decis sa ma dedic ei. Am avut ocazia de a ma bucura de o viata studenteasca plina si frumoasa, alaturi de colegi deosebiti si profesori de inalta tinuta profesionala si pedagogica. In paralel, am lucrat ca voluntar in centre de recuperare sau in centre de remodelare corporala, ca maseur sau instructor de fitness.

Intalnirea cu fitness-ul:
In ultimii doi ani de facultate, am devenit tot mai interesat de Tai Chi, o arta de miscare de origine chineza. Inventat ca arta martiala, dar si ca mijloc de evolutie si perfectionare personala, acest sistem mi-a captivat atentia si am inceput sa caut surse cat mai veridice care sa imi indrume practica.

Viata mea azi:
Dupa absolvirea studiilor de licenta, am activat ca maseur la un centru de remodelare corporala, unde am inceput sa tin, in paralel, clase de Tai Chi si Yoga Tibetana, clase pe care le tin si acum.
Dupa o jumatate de an, a venit o invitatie de a ma alatura echipei profesorale de la facultatea pe care am absolvit-o, invitatie  pe care am acceptat-o cu bucurie. Acum am ocazia, ca preparator, sa vad lumea universitara de cealalta parte, a catedrei, rol care imi face o deosebita placere si care ma motiveaza sa fiu in fiecare zi mai bun. De asemenea, sunt in curs de desfasurare a studiilor doctorale, prin care sper sa aduc o contributie la intelegerea si integrarea conceptelor si metodelor specifice Tai Chi-ului in cultura fizica occidentala.

O privire in viitor:
Planuri de viitor? Sunt constient ca sunt un om foarte norocos: pot vorbi zilnic despre ceea ce imi face placere, pot sa practic ceea ce imi place si sa fiu celorlalti de folos prin ceea ce si eu am primit la randul meu. Deci, voi continua sa predau, sa practic kinetoterapia si Tai Chi-ul, in moduri tot mai profunde, iar viitorul nu poate fi decat unul foarte frumos.
 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum