Invinge stresul in 4 pasi!

Invinge stresul in 4 pasi!

Invinge stresul in 4 pasi!

 Se spune ca stresul este ca un balansoar … te tine ocupat, dar nu te duce nicaieri!

Facturi, rate, job-ul, termene limita, situatia familiala…si lista ar putea continua, acestia sunt doar cativa din factorii generatori sau amplificatori de stres. Se cunosc destul de bine problemele asociate cu stresul, asa ca nu o sa incerc o enumerare a acestora ci doar  am sa trec in revista cateva solutii  pentru a scapa de aceasta adevarata “boala” a secolului 21.
 
1.Exercitiu fizic efectuat zilnic! Poate veti spune, da…tipic, banal, aceleasi sfaturi. Da, dar nu se poate ca macar o data sa nu fi simtit acea senzatie dupa exercitiul fizic, o stare de bine, placuta, motivanta, care te face sa uiti macar de o mica parte din probleme, chiar si pentru cateva momente.  Exista bineinteles si o explicatie anatomica referitor la ce se intampla in organismul nostru in momentul in care facem exercitii fizice. Ei bine, se intensifica circulatia sangvina si automat se mareste si aportul de oxigen, iar endorfinele, „chimicale responsabile cu starea de bine” sunt eliberate in organism
 
2.Somnul! – Te framanti, te intorci de pe o parte pe alta gandindu-te la ziua de maine? Numai de somn si odihna nu ai parte! Somnul este unul dintre cei mai importanti aliati in lupta contra stresului. Este singura modalitate prin care organismul nostru se recupereaza! Important: primul punct, cel cu exercitiul fizic, cel banal, ne ajuta sa avem un somn mai bun si mai linistit.
 
3. Mananca sanatos! – ok poate il consideri un alt cliseu, dar macar incearca sa mananci!
Stresul, din pacate, pe langa faptul ca ne distruge din multe puncte de vedere si parca nu ar fi suficient, ne inhiba si pofta de mancare! Pentru a rezista, avem nevoie sa mancam cat de cat sanatos si sa bem cel putin 2 l de apa pe zi. Asemenea unei masini, organismul are nevoie de combustibilul potrivit pentru a functiona si nu poti sa faci plinul cu motorina cand masina este pe benzina. 
 
4. Fii organizat! – Cat de greu poate fi…? Ei bine pentru unii dintre noi mai greu, pentru altii mai usor! Haosul si dezorganizarea in viata de zi cu zi este un factor de stres, asa ca trebuie sa luam masuri si in acesta directie.
 
 
Concluzie  - E greu sa fii perfect, dar putin cate putin poti invata sa iti faci bine singur! Ca sa inchei in stil optimist…se vor gasi destui altii care sa iti faca rau! :D

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum