Mihai Tica a ales sa fie Pro fitness!

Mihai Tica a ales sa fie Pro fitness!

Mihai Tica a ales sa fie Pro fitness!

Cauta in fiecare zi sa fii mai bun decat ieri!” este crezul antrenorului  Mihai Tica, care a avut curajul sa dea programarea pe fitness. Regrete?

Mai bine, ne povesteste chiar el!

Copilarie:
Nascut in Bucuresti, 2 ianuarie 1981, am renuntat la calea nesportiva, caracteristica familiei, alegand inca de la varsta de 6 ani drumul lung, plin de dificultati si de efort dar minunat, al sportului de performanta. Neavand o experienta sportiva in cadrul familiei, mentorul meu, cel care m-a initiat in lumea sportului, in special cea a rugby-ului, a fost vecinul de apartament si viitorul meu antrenor. Raspunsul meu sincer la intrebarea frecventa “Ce ai alege daca ai avea posibilitatea sa o iei de la capat?” ar fi acelaşi de fiecare dată: “întotdeuna aş alege acelaşi drum, dificil dar plin de impliniri”.
Pasiuni:
Mi se spune profesorul! Poate si pentru ca una dintre pasiunile personale ascunse a fost si inca mai este, aceea de a cunoaste si de a lucra cu mintea umana. Consider ca fiecare dintre noi are o “cheita” secreta a motivatiei, care odata descoperita si pusa in miscare, persoana respectiva devine cea mai eficienta “masina”, care va duce la bun sfarsit absolut tot ceea ce si-a propus sa realizeze.
 

Studii:
Unul din momentele acelea de cotitura din viata unui om, este acela in care esti perfect constient ca de decizia pe care urmează să o iei, depinde restul carierei dar şi insasi viata ta viitoare. Pentru mine l-a reprezentat absolvirea Colegiului National de Informatica “Tudor Vianu” din Bucuresti, cand am pus cu multa indrazneala pe “masa deciziilor”, alaturi de parinti, “ultimul as” din maneca, si anume decizia mea de a schimba traditia familiei, alegand chiar pe ultima suta de metri inscrierea la “Academia Natională de Educatie Fizica si Sport”, si ulterior masteratul in “Managementul activitatilor sportive”, o hotarare, pe care ma bucur in fiecare zi ca am avut curajul sa o iau.
 

Intalnirea cu Fitness-ul:
Chiar daca primele momente in care am luat contact cu ideea de fitness, au fost la o varsta frageda si nu intr-un mod foarte profesionist (aveam aproximativ 10-12 ani), am decis atunci ca nu doresc doar sa fac parte dintr-un program intensiv de fitness, ci si faptul ca acesta va reprezenta o parte din profesia pe care o voi practica în viitor. Fiecare dintre noi se priveste dimineata in oglinda şi trebuie sa ne placa ce vedem, de aceea recomand tuturor clientilor cu care intru in contact sa ia in considerare atat aspectul estetic, cat mai aproape de ideea de perfectiune, cat şi pe cel functional, cel care te ajuta zilnic sa ai o anumita stare de bine la job dar şi o rezistenta mai mare la efort. Sunt fericit de fiecare data cand reusesc sa transmit aceasta stare clientilor mei. In ceea ce ma priveste, consider ca am reusit sa combin destul de bine toate calitatile unui bun antrenor: profesionalism, fin psiholog, determinare, seriozitate si umor. Ce imi place sa “predau” ? Inot desigur, dar si spinning si aerobic si mult antrenament personal. Cel mai mult ma bucur cand o persoana pe care am antrenat-o imi strange mana si imi multumeste pentru ceea ce am reusit sa ii transmit si am realizat impreuna: schimbarea stilului sau de viata.

Viata mea azi:
In prezent locuiesc in Bucuresti, împreuna cu logodnica mea Gabriela care in curand va naste mica noastra minune, fetita noastră Theodora Mihaela. Da, voi fi tatic si abia astept sa imi iau in serios acest rol.  Voi incerca sa realizez un echilibru  intre viata profesionala, respectiv fitness-ul si sportul in general, si cea personala, respectiv bebe, familie, plimbari si excursii in diverse locuri, pentru a cunoaste diferitele culturi si mentalitati ale oamenilor. Acum antrenez la “Body Art Wellness Club”, in cadrul Rin Grand Hotel, avand in jurul meu o echipa profesionista, cu care am mereu placerea de a face schimb de informatii cat mai actuale din punct de vedere al tendinţelor mondiale în lumea sportului profesionist. Mai particip de asemenea, in diverse locatii, la ore private de personal training, clase de cardio-fitness, lasand timp si pentru propriile ore de antrenament. Fac asta atat din dorinţa de a ma mentine in forma dar si din pasiune, pentru ca trebuie sa recunosc ca sunt o persoana “dependenta” de sport.
 

Inotul, una dintre iubiriO privire in viitor:
Maine, la fel ca ieri si mai bine decat azi, imi voi continua activitatea de antrenor in acelasi mod profesionist, alaturi de persoanele care vor intelege necesitatea unui mod de viata activ, sanatos si aducator de realizari in viata fiecaruia dintre noi.
Mai nou caut să particip la cat mai multe şi cat mai variate conventii nationale si internationale de fitness, alaturi de cei mai pregatiti antrenori pe plan european si mondial. Mi-ar placea sa fiu înconjurat de si mai multe persoane cu o mentalitate deschisa la tot ce este nou in sport, pentru ca uneori o viata de om nu este suficienta ca sa acumulezi toata experienta si informaţiile necesare, care sa te faca sa strigi in gura mare “stop, acum cunosc totul si nu mai am nevoie de nimic…”.
De aceea am ales sa fiu Pro Fitness!
 

Daca si tu vrei sa te implici si sa te alaturi celor care sprijina dezvoltarea fitnessului in Romania, inscrie-te pe site!
 
Cuvinte de cautare: antrenor, fitness, antrenament

 

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum