Petreci multe ore asezat? Recupereaza prin multe ore de miscare!

Petreci multe ore asezat? Recupereaza prin multe ore de miscare!

Petreci multe ore asezat? Recupereaza prin multe ore de miscare!

Nu ajunge sa transpiri o ora pe zi la sala ca sa recuperezi cele 8 ore in care stai asezata la birou, in fata unui computer. Sanatatea ta e in pericol.

O afirma cercetatori de la universitatea din Toronto care au efectuat mai multe studii stiintifice pe acest subiect. Rezultatele publicate in revista Annals of Internal Medicine demonstreaza ca sedentarismul excesiv te expune unui risc major de boli cardiovasculare, diabet, cancer si moarte prematura. “In medie, petrecem mai mult de jumatate din zi asezati, lucrand la computer sau privind la televizor” explica cercetatorul David Alter. “Si nu ajunge sa faci sport 30-60 de minute pe zi daca 23 de ore esti sedentar”.

Obiectivul cercetarilor este de a convinge publicul ca este nevoie sa reduca macar cu 2-3 ore timpul pe care il petrec asezati. Si primul pas este tocmai acesta. Sa masuram in fiecare zi timpul pe care il petrecm fara sa ne miscam. “Cand incepem sa calculam si sa facem comparatii este mult mai usor sa ne schimbam obiceiurile.”

Apoi este important sa ne fixam obiective usor de atins, exploatand orice ocazie de a face miscare. De exemplu, la munca, este indicat sa ne ridicam si sa ne miscam pentru 2-3 minute la fiecare jumatate de ora. Iar cand privim la televizor, putem sa ne ridicam si sa facenm exercitii de fiecare data cand se difuzeaza publicitate. Acelasi subiect, dezbatut mai pe larg, cu sugestii de exercitii il puteti gasi si aici: http://www.profitness.ro/in-forma-in-fata-computerului-/118

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum