Yoga, secretul tineretii

Yoga, secretul tineretii

Yoga, secretul tineretii


Yoga este o activitate care dupa o anumita varsta ne ofera tonusul  muscular, mobilitatea si starea de bine de care avem nevoie.
Drept dovada vedete cunoscute sunt practicante infocate ale acestei discipline: Madonna, care nu calatoreste niciodata fara antrenorul sau personal, Gwyneth Paltrow considera yoga ca fiind cea mai buna metoda de relaxare, Uma Thurman pe platoul ultimului sau film a incercat sa indrepte intreaga echipa catre aceasta disciplina.
Miscarile acestei discipline antice ne obliga sa adoptam o postura corecta, imbunatatind astfel eficienta fizica si mentala, reducand durerile de spate si riscul aparitiei unor afectiuni.
Un avantaj al acestei activitati este ca niciodata nu este prea tarziu sa incepem. Toate scolile de yoga incep de la Hatha Yoga, dar directiile de aici incolo sunt foarte numeroase. Fiecare alege ceea ce simte, ceea ce se adapteaza mai bine caracterului sau si propriilor exigente.
Programul de exercitii se executa de regula inainte de masa, de regula disdedimineata, in fiecare zi timp de 20 de minute pe zi, combinat cu o alimentatie corecta si echilibrata.
Spre deosebire de aproape toate activitatile motorii, exercitiile din cadrul disciplinei Yoga nu produc acid lactic. Dimpotriva, faciliteaza eliminarea lui, nu scurteaza muschii, ii intinde, crescand astfel elasticitatea articulatiilor si tendoanelor.
Intalnirea dintre Orient si Occident
Noile metode yoga sunt mai dinamice, clasicele Asanas ( pozitiile tipice din yoga), foarte des sunt urmate si repetate pe un fond muzical. Versiunile occidentale raspund exigentelor ultimilor tendinte in fitness, care trag cu ochiul catre disciplinele orientale.
Asanele se pot executa sub diferite forme si ambiente: in apa, prin intermediul relaxantei Hydroyoga; o activitate mai intensa cu Power Yoga; Yoga Dance care se aseamna cu Tai Chi Chuan; Yoga Stretching care imbunatateste postura, flexibilitatea si rezistenta musculara; Kriya Yoga – o practica de meditatie; Jacopo Fo, o metoda prin care se doreste eliberarea de sentimentele de vinovatie si frica.
Toate aceste tipuri de yoga, incearca sa aduca in viata occidentala, intelepciunea lumii orientale, cu scopul de a imbunatati starea fizica si mentala a practicantilor.

Comenteaza

Cauta in:

Newsletter

Citeste acum